Craft Serie American Pale Ale 2,5kg Mangrove Jack´s koncentrát


Remeselná séria mladinového koncentrátu na výrobu domáceho piva typu American Pale Ale 4,4% alc. Dávka na 23l piva.
- Kód010517
- EAN9421025512322
- Hmotnost2,6 kg
- VýrobceMangrove Jack´s
- pivní stylAmerican Pale Ale
- barvaSvětlé
- stupňovitost °12
- alkohol vol.%4.4
- způsob kvašeníSvrchně
- objem várky23
-
Popis
-
Dotazy 0
-
Video 1
-
Články 0
-
Hodnocení 20
Mladinový koncentrát American Pale Ale so studeným chmelením
- mladinový koncentrát na výrobu vrchne kvaseného piva typu American Pale Ale za studena chmelený.
- svetlý vrchne kvasený špeciál s vyváženou horkosťou, vôňou tropického ovocia, ktgerou dodáva chmeľ studeného chmelenia mosaic a chinook.
- súčasťou balenia sú v dvojitom obale balenia kvasníc M15 empire Ale.
- Mladinový koncentrát je zabalený v kvalitnom vaku z tvrdej fólie.
- Každý sáčok je naplnený za studena s využitím najmodernejších technológií dusíka pre poskytnutie maximálneho bezpečia pred kontamináciou výrobku.
- Postup plnenia pri nízkych teplotách si zachováva delikátnu chuť a vôňu.
Odporúčaná surogácia na 1. dávku (prídavok kvasného cukru) 0,7kg sladového výťažku alebo 600g dextrózy
Vlastnosti:
Horkosť IBU 25-35
alkohol 4,4% alc.
farba svetlá
chmeľ: simcoe a chinok
kvasnice: M15 empire Lager
Vyrobíte 23l
Návod na prípravu:
Vyčistite a sterilizujte celé vybavenie.
vyberte vrecko kvasníc a chmeľu z dvojitého obalu koncentrátuPostavte sáčok do horúcej vody na 15 minút.
Otvorte sáčok a nalejte extrakt do sterilizovanej fermentačnej nádoby.
Uvarte 3L vody a pridajte ich do fermentačnej nádoby. Pridajte dávku kvasných cukrov a dôkladne miešajte, kým sa nerozpustí.
Dolejte až 23litre studenej vody a premiešajte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod 25 ° C, tak môžete pridať kvasinky a dôkladne premiešať.
Uzavrite fermentačnú nádobu a kvasnú zátku naplňte vodou.
Fermentácia: Umiestnite fermentačnú nádobu na ľahko umývateľný povrch, je bežné že počas prvých dvoch dní vypenie; Uistite sa, že sa jeho teplota pohybuje okolo 20-23 ° C po dobu aspoň 6 dní.
Chmelenie za studena (dry hopping): Po 7 dňoch skontrolujte hustotu použitím hustomeru. Pokiaľ je MH 1.020 (pre dextrózu) alebo 1.025 (pre sladový výťažok), alebo nižší, pridajte chmeľ. NEMIEŠAJTE (chmeľové častice sa rozpadnú a rozprestrie samé). Po pridaní chmeľu uzavrite FN a pokračujte vo fermentácii aspoň 2-3 dni.
Stočte pivo do fliaš alebo súdka. Pred stáčaním vložte do fľaše fermentačný drops (1 ks na 0,5 l), alebo lyžičku maltózy (môžete použiť aj cukor asi 3 g na 0,5 litra). Uložte fľaše, alebo súdok na teplom mieste (20-23 ° C) po 14 dní, kedy prebieha sekundárna fermentácia.
Presuňte fľaše na chladné miesto po najmenej 7 dní, do okamihu, než je pivo čisto a kvasnice usadené na dne. Po vychladení je pivo pripravené na konzumáciu, napriek tomu odporúčame ponechať, aspoň 2 mesiace ležať.
0 Dotazy
- rychlost a kvalita
- Seriózní jednání, již 2x kladně vyřízená náprava či reklamace
- Rychlost dodání
- Bleskové odeslání
- Co bylo objednáno bylo i doručeno
- Žádné zdržování objednávky
- Široký výběr, brzy zase objednám
- Rychlé vyřízení objednávky den ze dne
- Velké skladové zásoby
- Skvěle zabalené
- Rychlé doručení do Balíkovny
- Rychlost vyřízení objednávky a dodání.
- Spolehivost.
- Rychlost
- Rychlé dodání
- kvalita
- Ochota a rychlé zaslání zboží.
- Bylo by dobré trochu doplňovat sortiment (chmely, kvasnice), třeba i jen v krátkodobých kampaních.
- Rychlost.