Jablčný ocot na výrobu biltongu 500 ml
Pri výrobe biltongu nie je ocot ako ocot. Je potrebné, aby pri marinovaní ležalo mäso v 100% čistom jablčnom octe s adekvátnou kyslosťou. Vďaka octu je mäso krehkejšie a vytiahne z neho pri sušení viac vody. Teraz poklad Mäso Here z Rakúska môžeš pri sušení použiť aj ty!
- KódMH763
- EAN8594185679042
- Hmotnost0,5 kg
- VýrobceMaso Here
- PůvodRakousko
-
Popis
-
Dotazy 0
-
Články 0
-
Hodnocení 20
Detailný popis produktu
Ocot pri sušení asi nepoužíva každý. Má ale svoje výhody av Afrike k sušeniu mäsa jednoducho patrí. A borci z Mäso Here sa učili práve tam. Určite nie je ale dobrý nápad hodiť mäso za pár stoviek do octu za pár korún. Ver tomu, že medzi octami je veľmi veľký rozdiel a Mäso Here má v oku práve tento. A trvalo im sakramentsky dlho, kým ho našli. Peknú dobu si pre neho museli jazdiť až do Viedne. Teraz ale už jazdí ocot za nema.
Zloženie
100% prírodný kvasný jablkový ocot, 5% kyslosť
Domáce sušenie krok za krokom
Pre istotu ti aj tu prinášame podrobný opis toho, čo a ako musíš počas sušenia urobiť, aby si dospel do cieľa.
Krájanie
Očisti a opracuj mäso. Všetky šľachy a spojivá (jednoducho to biele) musia preč. Mäso rozkrájaj na malé, tenké kúsky. Pokiaľ máš priestrannú sušičku alebo možnosť mäso sušiť vo vise, tak pokojne krájaj dlhšie pruhy a mäso si potom budeš po usušení sekať na kúsky podľa ľubovôle.
Korenenie
Mäso sa musí vždy pred marinovaním okoreniť. Práve tu použi našu Základnú koreniacu zmes. Na 1 kilo mäsa použi 20 gramov korenia a dobre ho premiešaj s mäsom vo veľkej mise.
Marinovanie
Okorenené mäso daj do dózy, kde ho poriadne prelej naším Jablčným octom . Zavri dózu a nechaj mäso aspoň 12 hodín marinovať. Pre lepšie premiešanie môžeš dózu po pár hodinách obrátiť hore nohami, aby bolo mäso rovnomerne naložené. Ocot je skvelý konzervant a povoľuje vlákna mäsa, aby nebolo po usušení tak tvrdé.
Ochutenie
Vyber namarinované mäso z dózy, nechaj odkvapkať ocot a daj ho do misy. Pokiaľ nechceš mäso s príchuťou, tento krok pokojne preskoč. V opačnom prípade siahni po našej Chilli alebo Horčičnej príchuti a na 1 kilogram surového mäsa použi 6 - 8 gramov zmesi. Môžeš však samozrejme zvoliť vlastný pomer. Korenie potom rovnomerne premiešaj s mäsom a začni ládovať sušičky.
Sušenie
Pokiaľ používaš sušičku na ovocie, tak rozprestri mäso po platoch a dohliadni na to, aby sa mäso nedotýkalo. Pokiaľ mäso sušíš v rúre, môžeš ho zavesiť na háčiky. Daj pod neho však plech, ktorý zachytí odkvapkávajúci ocot. Pokiaľ máš sušičku so zlou cirkuláciou vzduchu, pokojne po niekoľkých hodinách plata preskladaj, aby došlo k rovnomernému sušeniu.
Mäso sa suší pri nízkej teplote. Chceme ho vysušiť, nie upiecť. Pokiaľ máš radšej mäso vláčnejšie, môžeš ho vybrať už po 6-8 hodinách. Po usušení daj mäso na vzduch a nechaj ho ešte pár hodín odležať.
0 Dotazy
- Zajímavá nabídka
- rychlost vyřízení objednávky
- Solidní jednání, vstřícnost a rychlé vyřízení objednávky.
- Vše OK
- Obrovská rychlost dodávky objednaného zboží.
- Rychlé vyřízení
- Dlouhodobá spokojenost.
- ok
- rychlá a perfektní spolupráce
- rychle
- spolehlivě
- Chybí faktura v elektronické podobě.