Tekutý dym s arómou Hickory 200 ml
S tekutým dymu od borov z Mäso Here si dnes môžete ''zaúdiť'' mäso aj v paneláku. Tekutý dym môžete ale použiť všade tam, kde potrebujete zvýrazniť chuť a vôňu dymu. Dodáva totiž mäsu a iným pochutinám údenú príchuť.
- KódMH873
- EAN8594185679165
- Hmotnost0,5 kg
- VýrobceMaso Here
- PůvodUSA
-
Popis
-
Dotazy 0
-
Články 0
-
Hodnocení 20
Detailný popis produktu
Dym sa hodí napríklad na výrobu domáceho jerky alebo na marinovanie mäsa a dochucovanie mäsových a ďalších výrobkov. Odporúčame používať cca 2 polievkové lyžice na 1kg mäsa.
Výroba a Zloženie
Tekutý dym vzniká spaľovaním kvalitného dreva a následnou kondenzáciou vo vode, vzniknuté kondenzáty sú ale ešte ďalej upravované a zbavované zvyškov nežiaducich látok tak, že je u finálneho produktu na rozdiel od klasických dymov známe jeho presné zloženie. Dym z Masa Here sa vyrába a dováža z USA.
voda, ocot, dymová aróma Hickory, karamelové farbivo E150d, emulgátor E433
Minimálna trvanlivosť uvedená na obale.Domáce sušenie krok za krokom
Pre istotu ti aj tu prinášame podrobný opis toho, čo a ako musíš počas sušenia urobiť, aby si dospel do cieľa.
Krájanie
Očisti a opracuj mäso. Všetky šľachy a spojivá (proste to biele) musia preč. Mäso rozkrájaj na malé, tenké kúsky. Ak máš priestrannú sušičku alebo možnosť mäso sušiť vo visu, tak pokojne krájaj dlhšie pruhy a mäso si potom budeš po usušení kosiť na kúsky podľa chuti.
Korenenie
Mäso sa musí vždy pred marinovaním okoreniť. Práve tu použi našu Základnú koreniacu zmes. Na 1 kilo mäsa použi 20 gramov korenia a dobre ho premiešaj s mäsom vo veľkej mise.
Marinovanie
Okorenené mäso daj do dózy, kde ho poriadne prelej naším Jablčným octom . Zavri dózu a nechaj mäso aspoň 12 hodín marinovať. Pre lepšie premiešanie môžeš dózu po pár hodinách obrátiť hore nohami, aby bolo mäso rovnomerne naložené. Ocot je skvelý konzervant a povoľuje vlákna mäsa, aby nebolo po usušení také tvrdé.
Ochutenie
Vyber namarinované mäso z dózy, nechaj odkvapkať ocot a daj ho do misy. Pokiaľ nechceš mäso s príchuťou, tento krok pokojne preskoč. V opačnom prípade siahni po našej Chilli alebo Horčičnej príchuti a na 1 kilogram surového mäsa použi 6 - 8 gramov zmesi. Môžeš však samozrejme zvoliť vlastný pomer. Korenie potom rovnomerne premiešaj s mäsom a začni ládovať sušičky.
Sušenie
Pokiaľ používaš sušičku na ovocie, tak rozprestri mäso po platoch a dohliadni na to, aby sa mäso nedotýkalo. Pokiaľ mäso sušíš v rúre, môžeš ho zavesiť na háčiky. Daj pod neho však plech, ktorý zachytí odkvapkávajúci ocot. Pokiaľ máš sušičku so zlou cirkuláciou vzduchu, pokojne po niekoľkých hodinách plata preskladaj, aby došlo k rovnomernému sušeniu.
Mäso sa suší pri nízkej teplote. Chceme ho vysušiť, nie upiecť. Pokiaľ máš radšej mäso vláčnejšie, môžeš ho vybrať už po 6-8 hodinách. Po usušení daj mäso na vzduch a nechaj ho ešte pár hodín odležať.
0 Dotazy
- Rychlé doručení
- I přesto že byly některá piva těsně před datem spotřeby my zavolaly jestli to pivo chci a toho si vážím
- přehledný a dobře zásobený e shop
- Přijatelné ceny za produkty
- Kdyby to šlo dal bych jim 10 hvězdiček
- Osobní komunikace při vyřizování objednávky
- Rychlost expedice.
- Přehledný a příjemný e-shop.
- Široká nabídka.
- Ochotná, milá, profesionální obsluha obchodu. Dobře se tam nakupuje.
- Rychlé a bezproblémové dodání.
- Vstřícný a ochotný přístup
- Super jednání rychlé dodání a stojí za to si na kamennou prodejnu zajít.
- Dobré ceny, doručeno rychle a bez problému,
- zboží rychle připraveno, možno parkovat před obchodem
- rychlé dodání bez problémů
- Výborná komunikace s obchodem a to i telefonická v případě problému
- Výborný výběr zboží (s doporučením dokoupení dalšího potřebného vybavení)
- Doručování pomocí služby GLS
- Bleskové doručení
- Perfektní balení
- Velký výběr
- Tematická piva, například vánoční, velikonoční…
- rychlé dodání
- Funguje