Koreniaci základ na jerky 125g


Pri výrobe domáceho jerky je korenie základ. Aby si to mal ľahšie, tak tí borci z Mäso Here namiešali zmes, ktorú sami používajú. Stačí si zvoliť správny pomer a môžeš začať.
- KódMH785
- EAN8594185679103
- Hmotnost0,3 kg
- VýrobceMaso Here
- PůvodČeská republika
-
Popis
-
Dotazy 0
-
Články 0
-
Hodnocení 20
Detailný popis produktu
Korenie je alfa a omega pre každého, kto si doma suší svoje mäso. A pretože Mäso Here podporuje domáce sušenie, tak vám namiešali jedinečnú koreniacu zmes, ktorá chuť vášho jerky vystrelí do nebeských výšin.
Pokiaľ sa rozhodnete používať ich zmes, nemusíte už mäso dosoľovať, soľ je totiž obsiahnutá v ideálnom pomere priamo v jej základe.
Zloženie
Soľ (max. 30%), koriander, cibuľa, cesnak, paprika, korenie čierne, korenie zelené, petržlen, medvedí cesnak.
Domáce sušenie krok za krokom
Pre istotu ti aj tu prinášame podrobný opis toho, čo a ako musíš počas sušenia urobiť, aby si dospel do cieľa.
Krájanie
Očisti a opracuj mäso. Všetky šľachy a spojivá (jednoducho to biele) musia preč. Mäso rozkrájaj na malé, tenké kúsky. Pokiaľ máš priestrannú sušičku alebo možnosť mäso sušiť vo vise, tak pokojne krájaj dlhšie pruhy a mäso si potom budeš po usušení sekať na kúsky podľa ľubovôle.
Korenenie
Mäso sa musí vždy pred marinovaním okoreniť. Práve tu použi našu Základnú koreniacu zmes. Na 1 kilo mäsa použi 20 gramov korenia a dobre ho premiešaj s mäsom vo veľkej mise.
Marinovanie
Okorenené mäso daj do dózy, kde ho poriadne prelej naším Jablčným octom . Zavri dózu a nechaj mäso aspoň 12 hodín marinovať. Pre lepšie premiešanie môžeš dózu po pár hodinách obrátiť hore nohami, aby bolo mäso rovnomerne naložené. Ocot je skvelý konzervant a povoľuje vlákna mäsa, aby nebolo po usušení tak tvrdé.
Ochutenie
Vyber namarinované mäso z dózy, nechaj odkvapkať ocot a daj ho do misy. Pokiaľ nechceš mäso s príchuťou, tento krok pokojne preskoč. V opačnom prípade siahni po našej Chilli alebo Horčičnej príchuti a na 1 kilogram surového mäsa použi 6 - 8 gramov zmesi. Môžeš však samozrejme zvoliť vlastný pomer. Korenie potom rovnomerne premiešaj s mäsom a začni ládovať sušičky.
Sušenie
Pokiaľ používaš sušičku na ovocie, tak rozprestri mäso po platoch a dohliadni na to, aby sa mäso nedotýkalo. Pokiaľ mäso sušíš v rúre, môžeš ho zavesiť na háčiky. Daj pod neho však plech, ktorý zachytí odkvapkávajúci ocot. Pokiaľ máš sušičku so zlou cirkuláciou vzduchu, pokojne po niekoľkých hodinách plata preskladaj, aby došlo k rovnomernému sušeniu.
Mäso sa suší pri nízkej teplote. Chceme ho vysušiť, nie upiecť. Pokiaľ máš radšej mäso vláčnejšie, môžeš ho vybrať už po 6-8 hodinách. Po usušení daj mäso na vzduch a nechaj ho ešte pár hodín odležať.
0 Dotazy
- Rychlost
- Komunikace obchodu
- Cena
- Přehlednost obchodu
- Nevim o zadnych
- Rychlé jednání.
- rychlost
- velký výběr
- Bezproblémový obchod
- Nevím
- vše velmi rychlé
- Přehlednost e-shopu
- Rychlost a kvalita dodávky
- rychle dodani,max spokojeost. Doporučuji
- Perfektně zabaleno
- Velice rychle dodáno
- Zboží odpovídalo popisku
- kvalita zboží moc dobrá
- nic
- Super výběr
- Bleskové doručení
- Rychlost kvalita