Tekutý dym s arómou Hickory 100 ml

S tekutým dymom od borcov z Mäso Here si dnes môžete ''zaúdiť'' mäso aj v paneláku. Tekutý dym môžete ale použiť všade tam, kde potrebujete zvýrazniť chuť a vôňu dymu. Dodáva totiž mäsu a iným pochutinám údenú príchuť.

4,77 € 4,34 € bez DPH
Skladem
ks
Parametry
  • KódMH787
  • EAN8594185679066
  • Hmotnost0,5 kg
  • VýrobceMaso Here
  • PůvodUSA
  • Popis
  • Dotazy 0
  • Články 0
  • Hodnocení 20

Detailný popis produktu

Dym sa hodí napríklad na výrobu domáceho jerky alebo na marinovanie mäsa a dochucovanie mäsových a ďalších výrobkov. Odporúčame používať cca 2 polievkové lyžice na 1kg mäsa.

Výroba a Zloženie

Tekutý dym vzniká spaľovaním kvalitného dreva a následnou kondenzáciou vo vode, vzniknuté kondenzáty sú ale ešte ďalej upravované a zbavované zvyškov nežiaducich látok tak, že je u finálneho produktu na rozdiel od klasických dymov známe jeho presné zloženie. Dym z Masa Here sa vyrába a dováža z USA.

voda, ocot, dymová aróma Hickory, karamelové farbivo E150d, emulgátor E433

Domáce sušenie krok za krokom

Pre istotu ti aj tu prinášame podrobný opis toho, čo a ako musíš počas sušenia urobiť, aby si dospel do cieľa.

Krájanie

Očisti a opracuj mäso. Všetky šľachy a spojivá (proste to biele) musia preč. Mäso rozkrájaj na malé, tenké kúsky. Ak máš priestrannú sušičku alebo možnosť mäso sušiť vo visu, tak pokojne krájaj dlhšie pruhy a mäso si potom budeš po usušení kosiť na kúsky podľa chuti.

Korenenie

Mäso sa musí vždy pred marinovaním okoreniť. Práve tu použi našu Základnú koreniacu zmes. Na 1 kilo mäsa použi 20 gramov korenia a dobre ho premiešaj s mäsom vo veľkej mise.

Marinovanie

Okorenené mäso daj do dózy, kde ho poriadne prelej naším Jablčným octom . Zavri dózu a nechaj mäso aspoň 12 hodín marinovať. Pre lepšie premiešanie môžeš dózu po pár hodinách obrátiť hore nohami, aby bolo mäso rovnomerne naložené. Ocot je skvelý konzervant a povoľuje vlákna mäsa, aby nebolo po usušení také tvrdé.

Ochutenie

Vyber namarinované mäso z dózy, nechaj odkvapkať ocot a daj ho do misy. Pokiaľ nechceš mäso s príchuťou, tento krok pokojne preskoč. V opačnom prípade siahni po našej Chilli alebo Horčičnej príchuti a na 1 kilogram surového mäsa použi 6 - 8 gramov zmesi. Môžeš však samozrejme zvoliť vlastný pomer. Korenie potom rovnomerne premiešaj s mäsom a začni ládovať sušičky.

Sušenie

Pokiaľ používaš sušičku na ovocie, tak rozprestri mäso po platoch a dohliadni na to, aby sa mäso nedotýkalo. Pokiaľ mäso sušíš v rúre, môžeš ho zavesiť na háčiky. Daj pod neho však plech, ktorý zachytí odkvapkávajúci ocot. Pokiaľ máš sušičku so zlou cirkuláciou vzduchu, pokojne po niekoľkých hodinách plata preskladaj, aby došlo k rovnomernému sušeniu.

Mäso sa suší pri nízkej teplote. Chceme ho vysušiť, nie upiecť. Pokiaľ máš radšej mäso vláčnejšie, môžeš ho vybrať už po 6-8 hodinách. Po usušení daj mäso na vzduch a nechaj ho ešte pár hodín odležať.

0 Dotazy

anonym, 05. 01. 2024
anonym, 05. 01. 2024
jeste nevim
anonym, 17. 12. 2023
jeste nevim
anonym, 17. 12. 2023
anonym, 02. 12. 2021
anonym, 02. 12. 2021
  • Funguje
Na žádnou jsem nenarazil
anonym, 28. 03. 2024
Super obchůdek vřele doporučuji! Rychlé dodání!
anonym, 28. 03. 2024
spokojenost
anonym, 28. 03. 2024
Super obchod
anonym, 27. 03. 2024
  • Zajímavá nabídka
Pořádnej "chlapskej" obchod ...
anonym, 27. 03. 2024
Přehledný eshop a rychlost dodání
anonym, 27. 03. 2024
  • rychlost vyřízení objednávky
anonym, 26. 03. 2024
Obchod rychle reaguje na objednávky i na další požadavky, vše běží "jak na drátkách". Naprostá spokojenost.
anonym, 26. 03. 2024
  • Solidní jednání, vstřícnost a rychlé vyřízení objednávky.
anonym, 26. 03. 2024
Ochotná paní, vše vysvětlila a poradila.
anonym, 25. 03. 2024
  • Vše OK
anonym, 25. 03. 2024
  • Obrovská rychlost dodávky objednaného zboží.
anonym, 25. 03. 2024
  • Rychlé vyřízení
anonym, 24. 03. 2024
Rychlé dodání.
anonym, 23. 03. 2024
již 18 let na trhu
Tradice od roku 2006
ŠIROKÝ SORTIMENT
5 000 položek zboží skladem
Naposledy
navštívené

Pivotéka je obchod s alkoholem

Potvrďte prosím, že je vám více než 18 let.