American IPA 1,7kg Vik Beer
Mladinový koncentrát na výrobu domáceho piva typu American IPA, dávka 23l, 4,4% alc.
- Kód14197
- EAN8006819141974
- Hmotnost1,7 kg
- VýrobceVik Beer
- barvaSvětlé
- alkohol vol.%4.5
- způsob kvašeníSvrchně
- objem várky23
-
Popis
-
Dotazy 0
-
Video 1
-
Články 0
-
Hodnocení 20
AMERICAN IPA 1,7KG VIK BEER
Uvarte si pivo v štýle American IPA s pevnou horkosťou a kvetinovou, citrusovou arómou chmeľu
horkosť EBU 36-44
chmeľ 20g Centennial
alkohol pri surogácii (1kg/23l): 4,4%
pri výrobe je potrebné pridať 1,7kg Sladového výťažku (dextrózy)
Návod na prípravu:
Vyčistite a sterilizujte celé vybavenie.
Odoberte z balíčka kvasnice a chmeľ, zatiaľ ich odložte bokom.
Postavte vrecko s mladinovým koncentrátom do horúcej vody na 10 minút.
Otvorte sáčok a nalejte extrakt do sterilizovanej fermentačnej nádoby.
Uvarte 3L vody a pridajte ich do fermentačnej nádoby. Pridajte 1,7kg sladového výťažku a dôkladne miešajte, pokiaľ sa všetko nerozpustí.
Dolejte až do 23 litrov studenej vody a premiešajte. Kontrolujte teplotu vody, až padne pod 25 ° C, potom môžete pridať kvasinky a premiešať.
Uzavrite fermentačnú nádobu s kvasnou zátkou, do kvasnej zátky nalejeme vodu do polovice a zazátkujeme.
Fermentácia: Umiestnite fermentačnú nádobu na ľahko umývateľný povrch, je bežné že počas prvých dvoch dní vypenie; Uistite sa, že sa jeho teplota pohybuje v ideálnej teplote kvasníc +-20 °C. Po dobu aspoň 8 dní.
Chmelenie za studena (dry hopping): Po 7 dňoch skontrolujte hustotu použitím hustomeru. Pokiaľ je MH 1.020 (pre dextrózu) alebo 1.025 (pre sladový výťažok), alebo nižší, pridajte chmeľ. NEMIEŠAJTE (chmeľové častice sa rozpadnú a rozprestrie samé). Po pridaní chmeľu uzavrite FN a pokračujte vo fermentácii aspoň 2-3 dni.
Následne stočte do fliaš. Pred stáčaním vložte do fľaše fermentačný drops (1ks na 0,5l), alebo lyžičku dextrózy (môžete použiť aj cukor asi 3g na 0,5l). Uložte fľaše do rovnakej teploty ako pri prvotnom kvasení na dobu 5-10 dní, kedy prebieha sekundárna fermentácia.
Po 5-10 dňoch presuňte fľaše na chladné miesto 3°C po dobu najmenej 21 dní. Po vychladení je pivo pripravené na konzumáciu, napriek tomu odporúčame ponechať, aspoň 3 mesiace ležať.
0 Dotazy
- zatím zkouším
- Je v pořadí
- Zajímavá nabídka
- rychlost vyřízení objednávky
- Solidní jednání, vstřícnost a rychlé vyřízení objednávky.
- Vše OK
- Obrovská rychlost dodávky objednaného zboží.
- Rychlé vyřízení
- Dlouhodobá spokojenost.
- ok
- rychlá a perfektní spolupráce